Blogg

Starter uke 15

Denne uken har vi endel hester til start.

Tirsdag 7/4 skal Frøen Odine og Breilia Mille ut i samme løp på lunchen på Drammen. Løpet er 2100m auto, og Odine har fått spor 2 bak bilen. Magnus kjører henne for dagen. Mille har vært litt mer uheldig med sporet og fått spor 12. Kolle skal kjøre henne. Vi satser på best mulig premier, da Odine har vært veldig gallop lysten, og Mille har jo bare vært ute 1 gang i år. Riverside Chip gjør sin første start for året. Han har fått spor 10 bak bilen, løpet er 1700m. Pål kjører han. Ikke godt å si hvor han står, men går fint i trening.

Onsdag på Bjerke er Frøen Balder på farten igjen. Han har fått 1 spor på 20m tillegg. Grunndistansen er 2140m. Sjefen kjører selv. Han har vært veldig gallop lysten i de siste startene, men holder han seg på beina, burde han hente seg en fin premie.

Torsdag er Livi Candy på farten igjen. Momarken er banen og hun har fått spor 10 bak bilen, distansen er 1640m. Pål kjører. Hun er en liten fighter denne dama, så løser det seg fint, tross dårlig spor, kan hun hente seg en fin premie. Hun går alltid til mål…

Iron Side skal starte fredag på Klosterskogen. han har fått spor 1 bak bilen, og løpet er 2100m. Pål kjører selv. Han viste positiv fremgang sist, så holder han seg på beina, burde han være med blandt de tre fremste.

Bloggen 1 April.

På tide med en liten oppdatering på hva som skjer på stallen om dagen.

Espeseth Balder reiste hjem på søndag. Han skal hjem og trenes videre der

Kos Mumriken har vært litt borte pga bentøyet, men har vært nede og gått hurtig en par ganger nå. Ser fin ut, så blir ikke lenge før neste start. Han går litt i arbeid (pullert) om dagen også

Røyns Skatt har blitt hostefri og gått en par arbeid. Ser veldig fin ut om dagen, så blir nok ikke lenge før han starter igjen heller. Linn har begynt å ri litt på han når hun er hjemme, og det syntes han er veldig moro

Zorbas R.S går i full trening, benet ser fint ut, og rett over påske skal Pål ned på Drammen å kjøre første arbeidet med han. Spennende å se om ben holder. Vi får krysse fingre og tær

Vi har fått inn 2 åringer som skal temmes. Den ene er bror til Gurin, Gimli heter han, og den andre heter La Paloma. Er tiden for åringer nå :)

Spotlite Speed startet på Drammen 31/3. Hadde spor 8 bak bilen, løpet var 2100m. Han kom fint avgårde, men det var ikke den spruten over han. Kom upl i mål på 19,2. Pål var nede å sjekket han i hals og han ble bøyd opp i dag. Var litt rusk nederst i halsen, men han reagerte veldig på hasene etter bøying. Han vil bli operert i hasene, pga løse benbiter, så han blir nok borte en god stund nå. Men kommer sterker tilbake til høsten

His Masters Key skulle startet på Momarken 31/3. Han ble strøket pga tråsår. Han er kjent for å være litt av ei kløne, så han hadde klart å tråkke seg veldig på venstre fremben i hovranden på torsdag. Han har vært halt, og såret har vært stygt, så han har bare gått i luftegården noen dager. Jeg og Pål hadde han med bak pullerten da vi kjøte arbeid med Odine søndag. Ble kjørt rolig om tirsdagen, og da så det greit ut. Når sår og alt blir bra, er det bare å starte igjen:)

Frøen Odine har gått endel i arbeid i det siste. Var nede og gikk hurtig onsdag, så fin ut. Skal starte neste uke

Breilia Mille, Gjønni Perla og Sandens Vetlebirka går alle fint i trening. Mille skal starte neste uke.

2 åringene ser fine ut, og Hot Sunqueen er snart ferdig innkjørt.

Frøen Balder fikk noen sår i munnen etter forrige start. Han har gått etter Mumi i pullerten siste uken, og var nede og gikk hurtig onsdag. Så fin ut, og skal også starte neste uke.

Livi Candy ser ikke ut til å ha fått noen varige men etter påkjørselen på Momarken. Er som vanlig i trening, og skal starte neste uke

Iron Side og Riverside Chip ser fine ut i trening, og er startklare. Riverside skal ut til uka. Spennende, siden det er 1 gangen ut.

Ellers rører det seg greit på stallen om dagen, hestene kommer ut i tur og orden, og alt ser fint ut så langt. Fler av de kalde hestene er på gang, og det blir spennende å se hvordan de utvikler seg i løpet av våren/sommeren. Solen skinner som bare det på denne kanten av landet, snøen smelter og humøret blir lysere i takt med at dagen blir lenger. Snart har vi bare løyper, med sand igjen.

Ønsker alle en god påske, med masse god vær, om de skal på hytta eller være hjemme.

-Linda-

Uke 13 ble helt ok

Uke 13 ble en helt grei uke, med noen oppturer og noen nedturer… Er sånn det pleier å være

Livi Candy var ute i stallmannsløp, med Østre i vogna. Hun lå 3 utvendig hele veien, på oppløpet gikk han ut i 3 spor for å angripe. Den i 2 spor, skjenet ut på henne og holdt på å kjøre de rett ned. Bare flaks og dyktighet gjorde at Østre klarte å holde seg i vogna, og at hesten klarte å holde seg på beina. Hun tok en par gallop steg, men kom fort ned igjen, og gikk så det suste på oppløpet. Hun kom i mål som nr 4 på 19,0. Både hest og kusk gjorde en kjempe innsats, etter noe som kunne blitt en stygg ulykke!!!

Onsdag var Balder og pål på Bjerke. Tross bakspor var raskt der fremme og havnet 3 utvendig. På siste bortre gjorde han som han har gjort noen ganger før, hoppet og galloperte. Han ble disket. Vedlig synd, da han hadde fått en veldig fin premie om han hadde holdt seg i rett gangart. 

Klosterskogen torsdag var som skrevet Spotlite Speed og Breilia Mille ute. Spotliten fikk teten fra spor 5. Lå der hele veien, men var ikke helt i kamphumør på oppløpet. Ble nr 2 på 18,8. Mille fikk en fin gjennomkjølring, tross i gallop. Hun kom i mål som nr 7 på 34,5. Pål holdt i tommene på begge to.

Fredag klarte Riverside Chip prøveløpet sitt på 21,1. Iron Side var også ute. Han fikk et fint løp. Var litt ute av det på siste sving, så Pål turte ikke dra opp drasjekken noe mer, da han lå så fælt i sjekken. Viste at formen er i anmarsj og kom i mål som nr 3 på 19,2.

Uke 13

Denne uken er det full fart og stormende jubel…

Tirsdag starter Livi Candy på Momarken i stallmannsløp. Er Ole Johan Østre som skal kjøre. Løpet er 2140m og hun har fått spor 3 bak bilen. Formen hennes er bra om dagen, og hun går alltid til mål. 

Onsdag skal Freøn Balder ut på Bjerke. Pål kjører. Han har fått 40m tillegg. Grunndistansen er 2140. Balder har kapasitet i massevis, men feiler mye om dagen. Feilfri er han med der fremme.

Spotlite Speed og Breilia Mille er i farten på torsdag, på Kloster. Spoliten er førstemann ut. Han har fått spor 5 bak bilen, løpet er 1700m og sjefen kjører selv. Han har vært litt hissig i de siste startene, men har han dagen sin, burde han få en fin premie. Breilia Mille skal ut i årets første start. Hun fungerte fint på lokal kjøringen, og ser bra ut om dagen. Hun har fått spor 7 bak bilen, løpet er 1700m. Sjefen holder i tommene selv. I og med at det er 1 starten ut, er det vanskelig å si noen ting.

Fredag på Jarlsberg, er det prøveløp på Riverside Chip også skal Iron Side gå. Iron tullet og feilet litt sist, ser fin ut i trenig, og har bevist at han er en bra hest. Han har fått spor 1 på volta, løpet er 2100m, og Pål kjører.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>